Αναπάντητα τα ερωτήματα για την δράση της προέδρου της Ένωσης

Αναπάντητα τα ερωτήματα για την δράση της προέδρου της Ένωσης

 

Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ Εφέτη,

Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Εφέτη,

Μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 

      Σε χθεσινό της σχόλιο η πρόεδρος της Ένωσης, Μ. Στενιώτη αντί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε πανικό και σύγχυση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Όσο τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα τόσο οι υποψίες για την δράση της προέδρου πολλαπλασιάζονται. Στα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, καλεί στις 12 Φεβρουαρίου 2023 σε «κοπή πίτας» σε κέντρο διασκέδασης δικαστικούς λειτουργούς και αναφέρει ότι το γραφείο του διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις με 5 προηγούμενους προέδρους της Ένωσης, τους οποίους καλούσε στις εκδηλώσεις του, μεταξύ αυτών και με την Στενιώτη, η οποία «είναι σε δεύτερη θητεία στο γραφείο του». Ανέφερε επίσης για την ίδια ότι «αποτελούν μια ομάδα και ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Δεν λάβαμε καμία απάντηση για το νόημα των παραπάνω φράσεων που είναι βαρύτατα προσβλητικές για την θεσμική ιδιότητα της  Στενιώτη ως δικαστή και ως προέδρου της Ε.Δ.Ε. και εγείρουν πολλούς συνειρμούς στους πολίτες. Δεν πήραμε καμία εξήγηση για το πώς επιτρέπεται να βραβεύει ένας δικαστικός επιμελητής ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και η βράβευση αυτή να γίνεται «δια χειρός» της Στενιώτη. Η πρόεδρος της Ένωσης παρέστη στην εκδήλωση με την ιδιότητά της αυτήν και όχι ιδιωτικά. Ο συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής είναι αυτός που κατηγορήθηκε το 2017 για δηλώσεις του σε βάρος πολιτών του Ρεθύμνου που αγωνίζονταν εναντίον των πλειστηριασμών και τους αποκάλεσε «βρωμιάρηδες, άπλυτους, ξεδοντιάρηδες». Οι διαχρονικές σχέσεις του με τους προέδρους της Ένωσης είναι και μόνο για τον λόγο αυτό εξόχως προβληματικές. Σε άλλη εκδήλωση του 2020 για την οποία υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό ο δικαστικός επιμελητής και επιστήθιος φίλος της  Στενιώτη απευθύνει σεξιστικά σχόλια σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων χαρακτηρίζοντας την μία «όμορφο εισαγγελικό παρεδράκι» και την άλλη ότι «πέφτουν οι δικογραφίες από τα χέρια των δικηγόρων όταν την βλέπουν». Στην ίδια εκδήλωση γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά από τις ευχαριστίες του δικαστικού επιμελητή σε προσωπική του υπόθεση προς την ανώτατη δικαστική λειτουργό που βράβευσε φέτος. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από πολλές άλλες εκδηλώσεις της Ένωσης στις οποίες παρευρίσκεται ο συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής χωρίς να τον συνδέει τίποτα με τις εκδηλώσεις αυτές. Συγκεκριμένα τον βλέπουμε στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε για τα μέλη της στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν μήνα. Στο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε η   Ε.Δ.Ε. αποκλειστικά για τα μέλη της, στο ξενοδοχείο Costa Navarino. Στην εκδήλωση της Ε.Δ.Ε. στην λίμνη Καϊάφα το καλοκαίρι του 2022 όπου μάλιστα στο πρόγραμμα της εκδήλωσης φέρεται ως υπεύθυνος! Η Στενιώτη είναι επίσης παρούσα σε κοπή πίτας του γραφείου του δικαστικού επιμελητή και το 2022. Δεν λάβαμε καμία απάντηση για τον ρόλο του κ Παναγόπουλου και με ποια ιδιότητα καλείται σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις της Ένωσης.

      Ξεπερνούμε τις συκοφαντίες και τις ασυναρτησίες περί φαλοκρατικών αντιλήψεων, λες και το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το φύλο της και όχι οι πράξεις της, περί υποστηρικτή του τρομοκράτη και άλλες γελοίες προφάσεις και φτάνουμε στα χονδροειδέστατα ψέματα που τα εμφανίζει ως απολογία. Δήθεν η εκδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου 2023 ήταν κάλεσμα στην ονομαστική της εορτή την στιγμή που είναι εμφανές στον καθένα ότι το βίντεο ξεκινάει με τον τίτλο «κοπή πίτας του Γιάννη Παναγόπουλου» και ο τελευταίος είναι ο οικοδεσπότης που απευθύνεται στους συγκεντρωμένους και τους καλωσορίζει. Καμία απολύτως αναφορά δεν γίνεται σε όλη την διάρκεια του βίντεο σε «ονομαστική εορτή» αλλά αυτό αποτελεί εφεύρημα σημερινό. Το παραπάνω βίντεο ήταν μέχρι προχθές αναρτημένο στο FB του δικαστικού επιμελητή και όχι της «εορτάζουσας» Στενιώτη. Μένει πλέον να απαντήσουν οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν εκεί εάν γνώριζαν ότι ήταν εκδήλωση του συγκεκριμένου επιμελητή ή παρασύρθηκαν από την Στενιώτη και πίστευαν ότι πρόκειται για συγκέντρωση δικαστικών λειτουργών. Βαφτίστηκε από την Στενιώτη χαφιεδισμός η παρακολούθηση των βίντεο που ήταν σε δημόσια θέαση και «κατέβηκαν» βιαστικά παραπέμποντας σε δράση συγκεκριμένων ανθρώπων που επιχειρούν να αποκρύψουν στοιχεία. Τα βίντεο αυτά θα είναι στην διάθεση των αρμόδιων αρχών εφόσον μας ζητηθεί.

      Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που θέλει περαιτέρω διερεύνηση. Αυτό είναι που απαιτούν οι πολίτες και οι συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν έντιμα τον θεσμό και έχουν μείνει άναυδοι από τις αποκαλύψεις που καλπάζουν. Δεν θα ασχοληθούμε με την προφανή πρόθεση της Στενιώτη να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και να την εκτρέψει αλλού με τις «απειλές» μέσω φίλων της δημοσιογράφων για την δημοσιοποίηση της συζήτησης του β’ μέρους της περσινής ΓΣ που ήταν πάντα και παραμένει απόρρητη. Το γεγονός ότι επαναφέρουν ως σωσίβιο ένα ζήτημα που έχει κλείσει με αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ του Χαράλαμπου Σεβαστίδη και της Ελευθερίας Κώνστα στο προηγούμενο ΔΣ και ότι δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν την κλειστή συνεδρίαση του β’ μέρους της ΓΣ που γίνεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ούτε συναδέλφων άλλων Ενώσεων αλλά αποκλειστικά μελών της ΕΔΕ, αποδεικνύει από μόνο του το παιχνίδι που θα επιχειρηθεί. Αναμένουμε σήμερα τις τοποθετήσεις και των υπολοίπων μελών του προεδρείου. Να μας ενημερώσουν εάν και πόσοι γνώριζαν την δραστηριότητα Στενιώτη και αν αποδοκιμάζουν ή επικροτούν την στάση της. Το Δικαστικό Σώμα και η κοινωνία περιμένουν απαντήσεις.

0 replies

Αφήστε το σχόλιο σας

Θα θέλατε να λάβετε μέρος στην συζήτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *