Κανονισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Σητείας και του Ειρηνοδικείου Νεάπολης Βοιών Λακωνίας

Με τις αποφάσεις 23 και 25/2022 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ Β΄5006/26.9.2022, εγκρίθηκε α) η τροποποίηση-συμπλήρωση του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Σητείας και β) η κατάρτιση του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.

Λήψη ΦΕΚ σε μορφή pdf

Παρατήρηση: Ο Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Σητείας προβλέπει ανώτατη ετήσια χρέωση ανά δικαστή και η ρύθμιση αυτή έγινε δεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αντίστοιχες διατάξεις προβλέπονται σε Κανονισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας και άλλων δικαστηρίων, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων). Με αφορμή την έγκριση του πιο πάνω Κανονισμού επισημαίνεται για άλλη μία φορά η ανάγκη αντίστοιχης προσαρμογής των Κανονισμών όλων των Δικαστηρίων, προκειμένου να επιτευχθεί μία ορθολογική κατανομή των υποθέσεων στους Δικαστές. Σχέδια Κανονισμών με πρόβλεψη για ανώτατη ετήσια χρέωση ανά Δικαστή είχαμε δημοσιοποιήσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας στο Προεδρείο της ΕΔΕ και είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

 

 

0 replies

Αφήστε το σχόλιο σας

Θα θέλατε να λάβετε μέρος στην συζήτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *