Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

 

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2022

 

            Ετοιμάστηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μέσα σε ένα κλίμα έντονης μυστικοπάθειας. Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης την τελευταία στιγμή ότι η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει αποκλειστικά οικονομικά αιτήματα και συγκεκριμένα αίτημα επαναφοράς του βασικού μισθού στα επίπεδα του 2008! Η πρόεδρος της Ένωσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλει και το αίτημα που καταθέσαμε για διεκδίκηση επαναφοράς των δώρων Χριστουγέννων- Πάσχα και επιδόματος αδείας. Τελικά πληροφορούμαστε ότι κατά την συνάντηση διεκδίκησαν μόνο μια μικρή αύξηση ενός επιδόματος και δεν τέθηκε καθόλου το θέμα των Δώρων. Η άρνηση του Πρωθυπουργού να δεσμευτεί ακόμα και γι’ αυτό το αίτημα την στιγμή που έχει εξαγγείλει ήδη την αναμόρφωση του μισθολογίου στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα από το έτος 2024 και η παραπομπή του θέματος στον υπουργό οικονομικών, συνιστά μια χαμένη ευκαιρία. Και όλα αυτά μεταφράστηκαν στην κοινή Ανακοίνωση σε «συζήτηση για θεσμικά θέματα».

            Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη ποιες ακριβώς διαπραγματεύσεις έκανε για λογαριασμό τους, σε ποια βάση, ποια ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης και πως σκοπεύουν να κινηθούν. Οι υπεκφυγές για «καλό κλίμα» και «συζήτηση για θεσμικά θέματα» προσβάλει τη νοημοσύνη των συναδέλφων.

            Η μυστικοπάθεια και οι κρυφές ατζέντες της κ. Στενιώτη την οδήγησαν σε δικαστική ήττα και εξέθεσαν το δικαστικό σώμα, όταν διεκδικούσε ως ομάδα της μειοψηφίας το αφορολόγητο του 25%. Η συστηματική, μεθοδική και φανερή δουλειά που κάναμε ως Προεδρείο τα προηγούμενα χρόνια μας οδήγησαν σε διαδοχικές επιτυχίες: στην  επιστροφή των χρονοεπιδομάτων και των μισθολογικών ωριμάνσεων, στον επανυπολογισμό και επιστροφή φόρου εισοδήματος για τα οικονομικά έτη 2012-2016 λόγω του αφορολόγητου του 25% των εισοδημάτων, στην επιστροφή του 50% των μισθολογικών περικοπών για την περίοδο από Αύγουστο 2012 έως και Ιούνιο 2014, στην διεκδίκηση της εισφοράς αλληλεγγύης με δικόγραφα για τα έτη 2021 -2022 και στην κατάργηση αυτού του φορολογικού βάρους για το 2023 καθώς και στην δικαστική διεκδίκηση της αναλογίας συντάξεων και μισθών στην βάση της απόφασης του Μισθοδικείου.

            Το νέο προεδρείο ας καταλάβει ότι τα μισθολογικά θέματα που αφορούν όλο το Δικαστικό Σώμα δεν είναι πεδίο πειραματισμών και ας μετουσιώσει την πείρα που αποκτήθηκε σε οδηγό επιτυχίας. Διαφορετικά αποτελέσματα σαν τα χθεσινά θα τα δούμε να επαναλαμβάνονται συνέχεια.

0 replies

Αφήστε το σχόλιο σας

Θα θέλατε να λάβετε μέρος στην συζήτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *