Σχέδιο Νόμου “Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”

Κατατέθηκε στις 19.7.2022 το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”.

Με τα άρθρα 1 έως 44 του Σχεδίου Νόμου ρυθμίζονται τα σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία “Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας”. Για τα ζητήματα αυτά θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των νέων διατάξεων στο antimolia.gr

Με το άρθρο 47 του Σχεδίου Νόμου προσδίδεται αναδρομικότητα στην απαγόρευση άσκησης καθηκόντων διευθύνοντος δικαστήριο ή εισαγγελία σε δικαστικούς λειτουργούς που είχαν ασκήσει τα ίδια καθήκοντα και σε προγενέστερο του νέου ΚΟΔΚΔΛ χρόνο.

Με το άρθρο 50 του Σχεδίου Νόμου επιλύεται το ζήτημα της αναστολής και των καταχρηστικών προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με το άρθρο 51 του Σχεδίου Νόμου τροποποιείται το άρθρο 147 παρ. 2 ΚΠολΔ και προβλέπεται ότι κατά το χρονικό διάστημα 1-31 Αυγούστου αναστέλλονται και οι προθεσμίες που αφορούν στη διαδικασία των μικροδιαφορών και στη δυνατότητα σχολιασμού της πραγματογνωμοσύνης.

 

Σχέδιο Νόμου και Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης

 

0 replies

Αφήστε το σχόλιο σας

Θα θέλατε να λάβετε μέρος στην συζήτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *